Volledig elektrische auto met 500 kilometer actieradius!

De nieuwe Ampera-e is geen eco-speeltje, zegt Opel. Als we een blik werpen op de actieradius van deze volledig elektrische auto, moeten we de Ampera-e ook wel heel serieus nemen. Het rijbereik blijkt geen 400, maar 500 kilometer!

In eerdere communicatie liet Opel trots weten dat de Ampera-e zijn concurrenten op een tweede plan zet met een actieradius van 400 kilometer. Zo kan de elektrische Ampera-e zich profileren als serieuze, volwaardige (gezins)auto met een groot rijbereik.

Toch 500 kilometer?
Nu blijkt die 400 kilometer gebaseerd te zijn op een realistische inschatting en dat kunnen we natuurlijk waarderen. In de nieuwe verbruikscyclus WLTP presteerde de Opel Ampera-e een bereik van 380 kilometer. Opel topman Neumann slaagde er in om van London naar de Autosalon van Parijs 417 kilometer af te leggen en toen had het 60 kWh batterijpakket nog 80 kilometer resterende actieradius over volgens de boordcomputer. Dat zou betekenen dat die theoretische 500 kilometer toch ook in de praktijk te realiseren is. Maar dat gaan we graag een keer zelf uitvinden….

Introductie
Ondertussen blijft de Ampera-e de show stelen met 204 pk vermogen, 381 liter bagageruimte en standaard OpelOnStar connectiviteit. Daar kan de concurrentie nog niet tegenop. Maar goed, het is nog geen 2017, want dan komt de Ampera-e op de markt.

Bron: http://www.autovandaag.nl/autonieuws/13001/toch-500-kilometer-actieradius-voor-opel-ampera-e/

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder