Showroomintroductie: Volvo V90 in al zijn varianten

In oktober staat de nieuwe Volvo V90 eindelijk bij de dealer. Op de smaakmakers van de Zweedse Estate – de Cross Country, R-Design en T8 plug-in hybride is het nog even wachten. We brengen de introductie van de nieuwe V90 in kaart.

Oktober 2016: V90
Na het showroomdebuut van de Volvo S90 is het de beurt aan de V90. Als Estate-merk bij uitstek zijn de verwachtingen van de importeur hoog als het om verkoopvolume gaat. Toch is de nieuwe V90 hoger op de prijs- en luxeladder geklommen, waarmee hij zich begeeft in het veld van de Mercedes E-Klasse Estate, Audi A6 Avant en BMW 5 Serie. Zoals we eerder in de test al meldden heeft de Zweed een voorsprong op de Duitsers als het gaat om de passieve en actieve veiligheid en de prijs in relatie tot de uitrusting.

Prijzen
De Volvo V90 trapt in Nederland af met de D3, D4 en D5 AWD dieselmotoren. Voor de D4 is AWD optioneel leverbaar. Het benzinepalet staat sterk met de T5 benzinemotor, goed voor niet minder dan 254 pk. Aan de top staat nu de T6 AWD benzinemotor met 320 pk. Volvo prijst de Estate zo’n 3000 euro boven de S90 sedan en dus meldt de prijslijst bedragen van minimaal 45.990 euro. Maar daar blijft het niet bij. Bekijkhier alle prijzen.

V90 Cross Country
Deze herfst start Volvo met de productie van de V90 Cross Country, een stoer uitgevoerde versie met een avontuurlijk karakter. In het voorjaar 2017 staat ook deze variant bij de Nederlandse dealers. Het precieze motorengamma is nog niet bekend; wel weten we dat de auto voorzien is van Hill Descent Control, al dan niet gecombineerd met vierwielaandrijving.

V90 R-Design
Liefhebbers van sportiviteit – de S90 en V90 hebben zich tot nu toe vooral zeer comfortabel geprofileerd – moeten tot kalenderjaar 2017 wachten op de V90 R-Design, waarbij Volvo niet alleen het in- en exterieur potig heeft uitgevoerd, ook een 15 mm verlaagd sportonderstel is van de partij. Beide varianten zijn nog dit najaar te bestellen maar het is nog wachten op de exacte prijzen en motorisaties.

V90 T8 Twin Engine
Wat de V90 T8 plug-in hybride gaat kosten is ook nog niet bekend. Wetende dat de Twin Engine variant van de XC90 iets voordeliger is dan de T6-variant, schatten we de prijs net onder 70 mille. Tegenover dit flinke bedrag zet Volvo een luxueuze Estate met 410 pk vermogen en maximaal 50 kilometer elektrisch rijbereik. Concurrenten als de E-Klasse Estate, A6 Avant en BMW 5 Serie bieden geen plug-in hybride als stationwagon.

Bron: https://leaseautovandaag.nl/posts/868/nu-in-de-showroom-nieuwe-volvo-v90-leaseauto/

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder