Vanafprijs Opel Crossland X blijft onder 20.000 euro

Opel heeft het motorenaanbod en de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Opel Crossland X. De vanafprijs blijft nipt onder de psychologische grens van 20.000 euro.  Opel heeft nu bekendgemaakt wat de nieuwe Crossland X zal gaan kosten. Het prijskaartje meldt een vanafprijs van 19.995 euro. De goedkoopste dieseluitvoering gaat voor een bedrag van 25.995 euro over de spreekwoordelijke toonbank.

Alleen driecilinders voor benzine
Hoewel een groot deel van de uitrusting al bekend was, moesten we nog even wachten op het motorenaanbod. Het aanbod aan benzinemotoren blijkt uitsluitend uit driecilindermotoren te bestaan. De lijst begint met de 1.2-liter benzinemotor met een vermogen van 81 pk. Daarboven staat de 110 pk sterke 1.2 Turbo, die ook is te bestellen met 130 pk. Deze motor weet de Crossland X in 9,1 seconden op de 100 km/h te krijgen. De genoemde motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie, maar de ‘gewone’ 1.2-liter is er desgewenst ook met een zestrapsautomaat.

Twee diesels
Voor de dieselrijder biedt Opel alleen de 1.6 CDTI, die leverbaar is in twee vermogensversies. De instapper is de 99 pk sterke Ecotec-variant, de sterkere versie beschikt over 120 pk. De Ecotec is voorzien van een start-/stopsysteem. Beide motoren worden standaard van een handgeschakelde transmissie voorzien.

Bestellen
De Opel Crossland X is per direct te bestellen. In juni staat de auto daadwerkelijk in de showroom.

Bron: http://autovandaag.nl/autonieuws/13336/vanafprijs-opel-crossland-x-blijft-onder-20-000-euro/

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder