Volvo S90 krijgt een business upgrade

Toen Volvo in januari 2016 op de North American International Auto Show de S90 onthulde, wisten we al snel dat dat de S80 niet langer het vlaggenschip van het Zweedse merk zou zijn. Aan luxe had je al geen gebrek in de Volvo S90, maar nu krijgt hij een upgrade.

Nieuwe varianten
Volvo voegt 2 varianten toe aan de S90: de Business Luxury én Business Luxury+, beiden gebaseerd op het Inscription uitrustingsniveau. Deze variaties zijn bedoeld om de S90 nog zachter, verfijnder en luxer te maken. Standaard komen de Business Luxury en Business Luxury+ met Nappa lederen bekleding, Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, Park Assist en een integratie voor je smartphone.

Deze configuraties komen alleen met de T4 viercilinder motor gekoppeld aan de 8-traps Geartronic automaat. Deze combinatie zorgt voor een gebruik van ongeveer 1 liter per 15 kilometer, wat voor een auto van dit formaat netjes te noemen is.

Een naam hoog te houden
Volvo staat bekend om zijn veilige auto’s en ook deze uitrustingniveau’s zitten alle veiligheidssnufjes die je je kan bedenken. Zo komen beide varianten standaard met het IntelliSafe Surround pakket, waaronder onder andere Blind Sport Information System met Lane Change Merge Assist en Steer Assist, Cross Traffic Alert en Collision Warning & Mitigation Support achter. De vooraf al genoemde Adaptive Cruise Control met Pilot Assist zorgen ervoor dat deze auto autonoom kan rijden op het zogenoemde niveau 2.

Dit betekent dat zowel acceleratie, sturen als remmen wordt door de auto gedaan. De bestuurder wordt wel geacht om zijn ogen op de weg te houden voor als de computer een miscalculatie maakt.

Er hangt een prijskaartje aan de Volvo S90
De Volvo S90 Business Luxury begint bij € 56.995 en mocht je het plusje achter die variant willen zetten, dan begint hij bij € 59.995. De Business Luxury en de Business Luxury+ worden in beperkte oplage geleverd en zijn vanaf nu te bestelen bij de dealer.

Terug naar overzicht

Wij helpen u graag verder